Sander Korver

Rijcurve.nl is een in juli 2009 opgerichte eenmanszaak, gespecialiseerd in het vervaardigen van rijcurven en verkeerstechnische ontwerpen.

Het bedrijf is opgericht door Sander Korver. Hij heeft ruime ervaring in het maken van verkeertechnische ontwerpen. Zijn opleidingen bestaan uit Weg- en Waterbouwkunde in Alkmaar en Verkeer- en Stedenbouwkunde in Tilburg. Een belangrijke vraag bij het analyseren en ontwerpen van de openbare ruimte is waarom de weggebruiker doet zoals hij doet. De afgelopen jaren heeft hij zich daarom verdiept in de verkeerspsychologie.

Sander: “In 1998 ben ik bij een adviesbureau gaan werken. Daar heb ik veel geleerd over het ontwerpen van de openbare ruimte. De projecten waar ik destijds aan werkte waren vaak in samenwerking met stedenbouwkundigen en/of landschappers. Tevens heb ik daar veel ervaring opgedaan op het gebied van projectmatig werken.”

Sander Korver

In 2005 is hij bij een 150.000+ gemeente in Nederland gaan werken als verkeerskundige. Het leren omgaan met gemeentelijke (en politieke) processen zijn voor hem belangrijke stappen geweest. Ook bij de gemeente zit hij geregeld met stedenbouwkundigen en/of landschappers aan tafel.

Sander:”Tijdens het werken in de projecteams waar elke discipline vertegenwoordigd is, is het idee ontstaan om mijn eigen adviesbureau te starten. Ik heb gemerkt dat veel projectontwikkelaars en architecten met verkeerskundige vragen zitten en daardoor behoefte hebben aan verkeerskundige en/of verkeerstechnische ondersteuning.”

Het is kostbaar om al die kennis zelf in huis te hebben en het liefst heeft men direct een antwoord. Gemeenten hebben soms niet voldoende middelen of mankracht om alle ontwerpvraagstukken zelf op te pakken. Rijcurve.nl is daarom eenvoudig toegankelijk via het internet en biedt een snelle service.

Na ruim 12 jaar bij een gemeente te hebben gewerkt is Sander sinds die tijd op detacheringsbasis gaan werken.

Sander: “In het ontwerpproces van verkeerssituaties zijn wat mij betreft rijcurven onmisbaar. Ze geven je houvast over de berijdbaarheid van situaties. Ze helpen je de beschikbare ruimte efficiënt te gebruiken.”

Rijcurve.nl werkt klantgericht en doelgericht.